همايش روش های كاهش ضايعات هلو در سامان برگزار می شود
ژانویه 13, 2016 در 18:54 توسط علی آزوغ
بخشدار مركزي شهرستان سامان گفت: در راستاي كاهش و فراوري ضايعات هلو در ۱۵ بهمن ماه همايش روش هاي كاهش ضايعات هلو براي افزايش آگاهي بهره برداران و باغداران برگزار مي گردد.
به گزارش خبرنگار سامانِ بـرتـر، مجيد جلالي پور افزود: شهرستان سامان قطب گردشگري و باغداري استان است كه در سالهاي اخير برداشت هلو با مشكلاتي همراه بوده است.
وي افزود: هر ساله بدليل عوامل طبيعي مانند وزش بادهاي شديد، عدم مبارزه به موقع با آفات و امراض، عدم رعايت بهداشت باغ و نبود جاده هاي دسترسي مناسب، حدود ۳۰% از اين محصول از زمان تبديل گل به ميوه تا زمان برداشت، به ضايعات تبديل مي شود كه وجود صنايع تبديلي يكي از نيازهاي اساسي شهرستان سامان است.
مسئول بسيج مهندسين كشاورزي و منابع طبيعي چهارمحال و بختياري نيز، با اشاره به وجودبیش از هزار مهندس بسيجي در شهرستان سامان افزود: همزمان با دهه فجر دفتر بسيج مهندسين كشاورزي و منابع طبيعي در جهت جذب و سازماندهي و به كارگيري مهندسين و فارغ التحصيلان رشته هاي كشاورزي و منابع طبيعي در عرصه مشاوره و آموزش بهره بردان در شهرستان سامان راه اندازي مي شود.
عليرضا رحيمي خاطرنشان كرد: چهارمحال و بختياري با ركورد توليد ساليانه ۳۸ هزار تن هلو، سهم 15درصدی توليد هلوي كشور را دارا است كه شهرستان سامان و دهستان شوراب صغير به عنوان قطب توليد هلوي استان، سهم عمده اي از اين ميزان محصول را به خود اختصاص داده است.
وي عنوان كرد: در كنار ضرورت حمايت، نظارت و مشاوره به كشاورزان، تشكيل تعاوني ها، اتحاديه ها، بازاريابي محصول و پيگيري احداث صنايع تبديلي و فرآوري محصولات، فرهنگ سازي و معرفي و ارائه الگو جهت فرآوري خانگي اين محصول، يكي از اهداف اين جلسه بوده است.
مدير باغباني جهاد كشاورزي چهارمحال و بختياري نيز در اين جلسه افزود: استان چهارمحال و بختياري با وجود ۴ هزار و ۶۴۴ هكتار باغات هلو ، توليد سالانه بيش از ۳۹ هزار تن هلو را دارا است.
وي اظهار كرد: عدم وجود صنايع تبديلي يكي از عمده مشكلات قطب توليد هلو استان است.
انتهای پیام/
منبع: پایگاه اطلاع رسانی فرمانداری سامان