قابلیت تولید 60 هـزار تن محصولات باغی در شهرستان سامان
جولای 22, 2015 در 00:56 توسط علی آزوغ

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان سامان از قابلیت تولید 60 هزار تن از انواع محصولات باغی در شهرستان سامان خبر داد.
به گزارش خبرنگار سامانِ بـرتـر، سعید صالحی اردلی فرماندار سامان، 30 تیرماه در نشست هماهنگی تولیدات محصولات باغی که در فرمانداری شهرستان سامان برگزار شد، با بیان اینکه شهرستان سامان در تولید محصولات کشاورزی در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است افزود: وجود صنایع تبدیلی و فرآوری در شهرستان سامان از جمله اقدامات ضروری برای این شهرستان است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان سامان 14 درصد بادام کشور را تولید میکند افزود: بر فروش محصولات باغی باید نظارت صورت بگیرد و دست واسطه گرها قطع شود و بخش خصوصی با حمایت فرمانداری در فروش به موقع محصولات حضور پیدا کند.
صالحی اردلی از تداوم برگزاری این نشست و ارائه طرح توسط دستگاههای متولی و اجرای مکانی برای فروش میوه به عنوان برنامه کوتاه مدت و ایجاد میدان و بازار تره بار در شهرستان به عنوان برنامههای بلندمدت یاد کرد.
در ادامه این نشست علی خسروی رئیس اداره جهادکشاورزی شهرستان سامان، با اشاره به اینکه مساحت باغات این شهرستان 17 هزار هکتار است، افزود: شهرستان سامان 35 درصد باغات استان را در بر دارد.
وی با بیان اینکه در شهرستان سامان قابلیت تولید 60 هزار تن از انواع محصولات باغی وجود دارد، افزود: محصولات کشاورزی شهرستان سامان شامل بادام با مساحت 9 هزار هکتار با تولید 14 هزارتن، هلو با مساحت 2 هزار و 400 هکتار سطح زیر کشت و تولید 30 هزار تن، گردو با مساحت هزار و 100 هکتار و تولید 1700 تن و سایر محصولات با 800 هکتار سطح زیر کشت 5 هزار تن تولید در این شهرستان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در شهرستان سامان 95 درصد محصولات تولیدشده به استان اصفهان صادر میشوند، افزود: سطح باغات استان 46 درصد است که 35 درصد این باغات در شهرستان سامان با 7 هزار نفر بهره بردار واقع شده است که با توجه به این موارد شهرستان سامان نیازمند به فرآوری محصولات و صنایع تبدیلی و میدان و بازار فروش میوه دارد.
در ادامه این نشست امانی سرپرست مدیریت تنظیم بازار نهادهها و محصولات کشاورزی استان افزود: در کمیته تنظیم بازار استان پیشنهاد، ایجاد میدان تره بار و فروش میوه در ابتدای شهر سامان و فرخشهر در کنار سردخانه ها داده شده است.
وی با اشاره به اینکه در شهرستان سامان کشاورزی از حالت سنتی به صنعتی رسیده است افزود: باید به عنوان برنامه و اقدامات کوتاه مدت در شهرستان سامان ترمینال و مکانی برای تحویل میوه، بسته بندی و درجه بندی میوهها در راستای تسریع فروش میوه و جلوگیری از فساد میوه ایجاد شود.
در ادامه این نشست، سلطانی رییس صنعت، معدن و تجارت شهرستان سامان با بیان اینکه باغات سامان از نظر کیفیت محصولات دارای رتبه بالایی است افزود: بازایابی میوه در این شهرستان باید هدفمند شود و میدان تره بار در شهرستان ایجاد و کلاسهای آموزشی برای کشاورزان در مراحل کاشت، داشت و برداشت در راستای تولید و فروش انبوه میوجات برگزار شود.
مجیدجلالی پور بخشدار مرکزی شهرستان سامان نیز در این نشست، با اشاره به اینکه تولید انبوه هلو در باغات شهرستان سامان وجود دارد، افزود: بازاریابی و مکانی برای فروش محصولات باغی در این شهرستان وجود ندارد و این موجب نگرانی برای کشاورزان این منطقه شده است.
وی در این راستا اظهار داشت: در راستای تولید انبوه و کنترل بازار میوه باید زیرساخت برای ایجاد سردخانه و مکانی برای میدان بازار میوه فراهم شود.
عیسی ملکی بخشدار زاینده رود نیز در این نشست گفت: وجود صنایع تبدیلی از جمله اقداماتی است که باید در شهرستان سامان در الویت قرار بگیرد و خرید و فروش محصولات کشاورزی هدفمند شود و با همکاری دستگاههای اجرایی و باغداران باید مراکز عرضه میوه ساماندهی شوند.
انتهای پیام/
خبرنگار: نرجس ریاحی