۰

کشاورزی / کل اخبار

تلفیق تکنولوژی و تجربه در نهالستان کبیری سامان

آگوست 11, 2020 در 01:30 توسط

نهالستان ۱۲۰ هکتاری در شهرستان سامان با سابقه ۶ نسل باغداری و ۴۰ سال، انواع مختلف نهال را تولید می‌کند و زمینه اشتغال مردم بومی را در این منطقه فراهم کرده است.

به گزارش خبرنگار سامانِ برتر، چهارمحال و بختیاری یکی از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی در کشور است و ظرفیت‌های بسیار بالایی در حوزه کشاورزی دارد، نهالستان ۱۲۰ هکتاری در شهرستان سامان انواع مختلف نهال را تولید می‌کند و زمینه اشتغال مردم بومی را در این منطقه فراهم کرده است، در این نهالستان نهال‌های انواع میوه‌های خارجی مانند بلک‌بری و رزبری نیز تولید می‌شود که صرفه اقتصادی بسیار بالایی برای کشاورزان دارد.

این نهالستان با سابقه ۶ نسل باغداری و ۴۰ سال تولید نهال در سامان ایجاد شده است که در این نهالستان حدود ۱۰۰ هکتار به باغات و ۲۰ هکتار به تولید نهال اختصاص دارد.

عبدالله کبیری مسئول نهاستان کبیری سامان در خصوص مزایای این نهالستان، اظهار کرد: حدود ۸۰۰ نوع نهال از ارقام مختلف میوه در این نهالستان به روش‌های مختلف از جمله بار ژنتیکی تولید شده، همچنین در این نهالستان از روش‌های علمی برای تولید نهال استفاده می‌شود.

وی بیان اینکه بار ژنتیکی و عوامل محیطی در میزان بهره‌وری نهال تولیدی تأثیرگذار است، افزود: به طور مثال اگر فاکتورهای موثر در بازدهی یک نهال به طور کامل مراعات نشود، عملکرد محصول تولیدی در باغ کاهش پیدا می‌کند، همچنین بار ژنتیکی گیاه باید با محیط سازگاری داشته باشد، اگر بار ژنتیکی در کنار عوامل محیطی باشد می‌توان شاهد تولید محصول باکیفیت و با عملکرد خوب بود.

کبیری در ادامه با اشاره به اینکه ایران یک کشور چهارفصل است، گفت: کشور ایران بهترین ظرفیت را برای باغداری در رشته‌کوه‌های زاگرس و البرز دارد و اگر درست عمل کنیم می‌توانیم میوه‌هایی که در اروپا و خاورمیانه تولید می‌شود را باتوجه به ظرفیت آب و هوایی هر منطقه کشت کنیم.

مسئول نهالستان کبیری سامان در چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه معمولا برخی از محصولات تولیدی در استان و کشور در زمان برداشت مشتری ندارند و نمی‌توان آن‌ها را صادر کرد، خاطرنشان کرد: با استفاده از بار ژنتیکی می‌توان هلویی را در کشور تولید کرد که زمان برداشت آن در اواخر سال باشد، این هلو را می‌توان با قیمت بسیار بالا به کشورهای مختلف صادر کرد.

وی اضافه کرد: معمولا میوه‌های تولیدی در ایران طعم و رنگ بسیار خوبی دارند، اما به علت ماندگاری پایین قابلیت صادرات را ندارد و کشاورزان نمی‌توانند محصول تولیدی خود را در یک فرصت مناسب به فروش برسانند، امروز مهم‌ترین دغدغه باغداران فروش محصول تولیدی است.

کبیری با بیان اینکه برای رسیدن به ارقام مقاوم باغی به سرما، گرما و آفات در خصوص درختان گردو کارهای تحقیقاتی بسیاری در این نهالستان انجام شده است، تصریح کرد: طی بررسی‌های میدانی ۴۰۰ درخت گردو که از سایر درختان عملکرد و محصول بهتری داشتند شناسایی شدند و در حال حاضر ژنوتیپ گیاهی این ارقام برای تکثیر در آینده تولید شده است.

مسئول نهالستان کبیری سامان در چهارمحال و بختیاری با انتقاد از توزیع نهال‌های ارقام خارجی در توسط جهادکشاورزی، یادآور شد: این ارقام بسیار بی‌کیفیت هستند و نتایج این مسئله در چند سال آینده بر محصولات تولیدی از باغات استان مشخص می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در گذشته فقط یک نوع بادام مامایی در چهارمحال و بختیاری وجود داشت، توضیح داد: اما امروز طی جهش‌های صورت گرفته در تولید نهال بادام مامایی و تکثیر غلط این نهال‌ها در نهالستان‌ها و باغ‌ها عملکرد این محصول بسیار متفاوت شده است.

کبیری افزود: نهال‌هایی که به عنوان دیرگل‌ده برای جلوگیری از سرمازدگی در بین کشاورزان توزیع می‌شود، تنها ۱۴ روز دیرتر گل می‌دهد، اما شاهد سرمازدگی بادام مامایی زمانی که بادام در حالت چاقاله هست نیز هستیم، این نهال‌ها بدون آگاهی تبلیغ و در آینده موجب خسارت به کشاورزان می‌شود.

مسئول نهالستان کبیری سامان در چهارمحال و بختیاری با بیان بادام مامایی تنها بادامی است که قابلیت صادراتی دارد، خاطرنشان کرد: بادام اصیل مامایی تا ۱۰ سال قابلیت انبارداری دارد و در طول این مدت کوچکترین آسیبی به این محصول در انبار وارد نمی‌شود، اما برخی از ارقام تقلبی این محصول تنها ۶ ماه قابلیت نگهداری در انبار دارند و تنها برای مصرف داخلی از آن می‌توان استفاده کرد و نمی‌توان آن را صادر کرد، همچنین به علت قیمت بالای این نوع بادام این بادام در داخل از کشور مشتری چندانی ندارد.

انتهای پیام/80476/ سامانِ بـرتـر را در کانال تلگرام دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *