سخنران مراسم ارتحال امام در سامان: یکی از ویژگی بارز امام خمینی(ره) اسلامشناسی بود
ژوئن 4, 2017 در 23:48 توسط علی آزوغ
به گزارش خبرنگار سامانِ بـرتـر، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد احمدی امشب در مراسم بیست و هشتمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در مسجد جامع سامان با اشاره به اینکه باید کاری کنیم که یاد و خاطره امام(ره) و آرمانها و اندیشههای امام زنده بماند، اظهار کرد: زنده نگه داشتن نام امام(ره) دلایل و ضرورتهای مختلفی دارد و نباید اجازه دهیم شخصیت امام(ره) محدود به مقطعی از تاریخ شود.
وی با اشاره به اینکه ویژگی بارز امام خمینی(ره) اسلامشناسی بود، ادامه داد: برخی از مراجع و مقام معظم رهبری فرمودهاند اگر فتوایی از خودشان در دسترس نبود باید به رساله امام(ره) مراجعه کرد و نگاه این بزرگواران به امام(ره) این بود که ایشان یک اسلامشناس کامل بود.
مدیر حوزههای علمیه چهارمحال و بختیاری با اشاره به ابعاد وسیع شخصیت علمی امام خمینی(ره) تصریح کرد: امام راحل همه علوم دینی و فقهی را به طور کامل میدانست و آشنایی تام با همه علوم حوزوی از فقه و اصول گرفته تا تفسیر، فلسفه، عرفان و حتی ادبیات فارسی داشتند که همه را در حد اعلا میدانستند. قلم این بزرگوار بسیار خاص بود و مطالبی که خودشان مینوشتند مطالب فوق العادهای بود.
وی با اشاره به اعتراض حضرت امام(ره) به لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی که سوگند به قرآن را برای نمایندگان مجلس حذف کرده بود، توضیح داد: وقتی امام راحل به این لایحه اعتراض کرد به زندان افتاد و پس از آزادسازی در سال 42 مجدد به روشنگری خود ادامه داد و دست از مبارزه بر نداشت، هر چند که شاه هم در آن دوران به مسیر خود ادامه داد و اصول 6 گانه انقلاب سفید را پیگیری میکرد و امام مجبور به ایراد سخنرانی معروف در 15 خرداد در فیضیه شد که پس از این سخنرانی دستگیر و تبعید شد.
احمدی با اشاره به حضور حضرت امام در نجف ادامه داد: علمای نجف که قبل از آمدن امام به نجف گمان میکردند علوم اسلامی را تا حد اعلا فرا گرفته بودند بعد از آمدن امام متوجه شدند که هنوز باید شاگردی کنند و در کلاسهای امام حضور یابند.
استاد حوزه علمیه با اشاره به علم بسیار بالا، تقوا، الهی بودن و سایر ویژگیهای امام خمینی ادامه داد: باید در مورد ویژگیهای شخصیتی این پدیده تاریخ بحث شود که چطور ممکن است شخصی با داشتن این همه ویژگی خاص و برجسته هیچ انگیزهای جز خدا در ذهنش نباشد و اینکه سالها از جوانی و نوجوانی خودسازی را در حد بالا تمرین کرده باشد؛ در احوال حضرت امام آمده است که اگر نماز صبح بیدار میشدند و میدیدند که نماز شبشان قضا شده است چون مادری که جوان از دست داده گریه میکرد.
امام جمعه فرخشهر گفت: امام(ره) هیچ گاه نسبت به مسایل اجتماعی و سیاسی بیتفاوت نبود و اسلام را یک دین جامع کامل و پاسخگو میدانست؛ و امروز جمهوری اسلامی نتیجه همین برداشت امام از اسلام بود که منجر به انقلاب شد و اول در دروس خارج خود بحث نظری آن را در نجف مطرح کرد و بعد هم ایستاد تا این نظریه را عملی و محقق کرد؛ چون معتقد بود اسلامی که منجر به حکومت اسلامی نشود بیش از دو سوم آن تعطیل است و این اسلام سودی ندارد.
وی با تاکید این نکته که نظریه ولایت فقیه مورد تایید تمام علمای قبل از امام نیز بوده است، ادامه داد: امام(ره) توانست در طول عمر با برکت خود نظریه ولایت فقیه را برجسته کند که تبدیل به خیمه اصلی اسلام در عصر غیبت شد و فرمود ولایت فقیه همان ولایت رسول الله است و اختیارات ولی فقیه در مسایل حکومت همان اختیارات رسول الله است؛ و امروز اگر بخواهیم تمام عمر امام را در یک کلمه خلاصه کنیم میشود ولایت فقیه.
استاد حوزه در مورد شخصیت حضرت امام خاطرنشان کرد: برای امام خمینی (ره) نه شکست مهم بود و نه پیروزی، و فقط ایشان به تکلیف میاندیشید و این نگاه تکلیفمدارانه به ایشان یک قاطعیتی داده بود که باعث شده بود حضرت در مسایل مختلف قاطعانه تصمیم بگیرد.
وی با اشاره به اینکه امام خود را رهبر نمیدانست و میفرمود من خدمتگذار مردم هستم، افزود: در احوال امام (ره) میبینیم که در برابر مستکبران عالم چقدر سخت موضع میگرفت و جدی صحبت میکرد و به تعامل با مستکبران اعتقادی نداشت و باور داشت تعامل با دشمن یعنی پذیرش سلطه؛ به همین دلیل در مقابل مستکبران، همانطور که قرآن هم تاکید کرده جدی بود.
انتهای پیام/
منبع: خبرگزاری فارس