پل زمانخان، پذیرای مسافران و گردشگران نوروزی در شهرستان سامان
مارس 24, 2016 در 12:59 توسط علی آزوغ
پل زمانخان، با قدمتی افزون بر 400 سال و متعلق به دوره صفویه، یکی از بناهای با ارزش و قدیمی شهرستان سامان بر روی رودخانه زاینده رود است که با دو دهانه، 30 متر طول و 12 متر ارتفاع، بر روی سه پایه سنگی طبیعی بنا شده و در ادوار گذشته، اهالی منطقه، ایلات و عشایر، و مسافران، از روی آن آمد و شد می کردند.
این پل، به دستور زمانخان رئیس طایفه نفر از ایلات ترک زبان قشقایی استان فارس و از سرداران معروف شاهان صفوی که زمانی دامنه کوچ آن ها تا منطقه سامان میرسید، بر روی رودخانه زاینده رود احداث شد.
این بنا در سال 1022 توسط کارگزاران حکومت صفوی و بار دوم در سال 1321 شمسی، به طور کامل تعمیر و مرمت و با احداث دیوار سنگی در طرفین، استحکام آن دو چندان گردید.
پل تاریخی زمانخان، در سال 1357 و به شماره 1744، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
مصالح بکار رفته در احداث پل آجر با ملاط گچ و خاک است و حد فاصل دو دهانه فضای خالی وجود دارد که سقف آن را طاق آجری پوشانیده و از دو طرف دارای دریچهای به بیرون است.
بسیاری از دوستداران زیباییهای طبیعت اعتقاد بر این دارند که زیبایی رودخانه زایندهرود تنها در شهرستان سامان چهارمحال و بختیاری قابل مشاهده است.
یکی از مسافرانی که از استان خوزستان به شهرستان سامان سفر کرده است در گفت وگو با این رسانه اظهار داشت: شهرستان سامان، شهرستان بسیار زیبایی است و باز شدن شکوفههای درختان بادام در کنار زیبایی رودخانه زایندهرود تصویر نابی را ایجاد کرده است که کمتر جای کشور بتوان این زیباییها را مشاهده کرد.
علی حسینی تأکید کرد: پل تاریخی زمانخان که بر روی زایندهرود واقعشده است یکی از زیباترین پلهای قدیمی کشور است که تاکنون مشاهده کردهایم.
وی بیان کرد: مهمترین جذابیت منطقه برای من گذر آب از زیر پل تاریخی زمانخان بود که شدت حرکت آب موجب خروشان شدن رودخانه میشد و موجب ایجاد کف سفیدرنگ بر روی آب رودخانه و ایجاد موج در رودخانه میشد که این صحنه زیبایی خاصی را در رودخانه ایجاد کرده است.