فعالیت خاموش «بهشت آباد»
سپتامبر 17, 2015 در 01:18 توسط علی آزوغ
رییس خانه کشاورز استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به ادامه فعالیت حفر تونل بهشتآباد، راهاندازی این تونل را مرگ خاموش برای چهامحال و بختیاری دانست.
به گزارش دریافتی سامانِ بـرتـر و به نقل از خبرگزاری ایسنا، سیدطاهر نور بخش در گفتگو با این خبرگزاری با بیان اینکه بیشتر مردم استان از این فاجعه زیست محیطی بیخبر هستند، اظهار کرد: با حفر تونلهای انحراف آب زایندهرود و انتقال کارون، مناطق وسیعی با بحران خشکی مواجه خواهند شد.
وی علاوه بر نابودی زایندهرود و کارون و زهکش شدن سفرههای آب زیر زمینی، نابودی و خشک شدن چشمهها، چاهها، قناتها، کشاورزی و باغداری را از دیگر عوامل مخرب تونل بهشتآباد برشمرد و تصریح کرد: با حفر تونل بهشتآباد چشمههای مهمی همچون چشمه زنه، وقت و ساعت، سرچشمه و بروی فرخشهر، چشمه زاغی و سر خاکی سورک و منابع آب زیر زمینی بیشتر جاهای استان در خطر خشکی و قطعی قرار میگیرد.
نوربخش با بیان اینکه حفر این تونل تالابهای مهم چغاخور، سولگان، علیآباد و منطقه حفاظت شده تنگصیاد و حیات وحش را در معرض نابودی قرار خواهد داد، تاکید کرد: با وجود این تونل با بحران شدید آب شرب و جیرهبندیهای همیشگی روبهرو خواهیم بود.
تونل بهشتآباد= به خطر افتادن زندگی 60 درصد از مردم حاشیه کارون و زایندهرود
وی نبود آب شرب، آوارگی، بیکاری و مهاجرت اجباری برای حدود 500 هزار نفر از مردم این مناطق را از دیگر معضلات تونل بهشتآباد عنوان کرد و افزود: اگر جلوی این فاجعه گرفته نشود، زندگی 60 درصد از مردم ساکن در حوزه آبریز کارون و زاینده رود به خطر افتاده و آوارگی و مهاجرت اجباری آنان را به دنبال خواهد داشت.
تجارب تلخ حفر تونل در چهارمحال و بختیاری نباید تکرار شود
نوربخش تاکید کرد: با توجه به تجارب تلخ حفر تونل بیرگان (تونل سوم کوهرنگ) در خشک شدن چشمههای مهم منطقه نظیر چشمه بزرگ مروارید و چشمههای دشت زرین و خسارات وارد شده به مردم و محیط زیست، نباید تونلهای به مراتب خطرناکتری همچون «گلاب» و «بهشتآباد» که مورد پیگیری عدهای زیاده طلب است، حفر شود.
رییس خانه کشاورز استان همچنین با بیان اینکه حفر تونل بهشتآباد که سه برابر طولانیتر از تونل بیرگان (تونل سوم کوهرنگ) است میتواند پیامدهای مخرب زیست محیطی و اجتماعی برای چهارمحال و بختیاری و استان خوزستان در پی داشته باشد، اظهار کرد: طرح تونل بهشتآباد با خط لوله با هزینه و آسیب بسیار کمتر قابل اجرا است.
انتهای پیام/
(توجه: کلیه مطالب این خبر، برگرفته از خبرگزاری ایسنا در استان چهارمحال و بختیاری است لـذا این پایگاه هیچ مسئولیتی در قبال این خبر ندارد.)