رئیس حفاظت محیط زیست کشور: انتقال آب از گلاب 2 فقط برای شرب باشد
جولای 29, 2015 در 03:05 توسط علی آزوغ
معاون رییس جمهور و رییس حفاظت محیط زیست کشور بیتوجهی گسترده به محیط زیست در گذشته را مهمترین معضل کشور دانست و گفت: بسیاری از طرحها بدون مطالعه و ارزیابی زیست محیطی کلید خوردند به طوری که کشور اکنون وضعیت مطلوبی از نظر شاخصهای زیست محیطی ندارد.
به گزارش دریافتی سامانِ بـرتـر، دکتر معصومه ابتکار ششم مردادماه در سفر به شهرکرد در شورای اداری استان چهارمحال و بختیاری، به نگاه ویژه دولت یازدهم به مسائل زیست محیطی اشاره کرد و افزود: به دلایل نگاه ویژه رییس جمهور به مسائل زیست محیطی و بحران جهانی در مسائل آب، خاک، هوا و تنوع زیستی این حوزه بسیار جدی گرفته شده است.
وی بیتوجهی گسترده به محیط زیست در گذشته را مهمترین معضل کشور دانست و گفت: بسیاری از طرحها بدون مطالعه و ارزیابی زیست محیطی کلید خوردند به طوری که کشور اکنون وضعیت مطلوبی از نظر شاخصهای زیست محیطی ندارد.
ابتکار با بیان اینکه باید توجه داشت که محیط زیست یک مسئله بخشی نیست بلکه کل کشور و جهان را نیز در بر میگیرد، افزود: بیش از هفت میلیارد انسان در زمین از وضعیت زیستی جهان استفاده میکنند که این ظرفیت محدود است.
وی خاطرنشان کرد: بهرهکشی یک ساله دنیا از این ظرفیت، نیازمند یک سال و نیم زمان برای احیای آن است.
ابتکار با اشاره به در حال انقراض بودن گونههای جانوری دنیا، گفت: طی 70 سال گذشته 50 درصد از گونه پستاندارن در دنیا منقرض شدند و کشورهایی که این گونههای جانوری را از دست دادهاند نشان از بی برنامگی، کم توجهی و بی موالاتی آنان دارد.
وی مسئله دیگر که گریبانگیر کشور شده است را استفاده از سموم در کشاورزی دانست و افزود: سموم سبب از بین رفتن حشرات به ویژه زنبور عسل شده در حالی که 70 درصد از محصولات کشاورزی نیازمند حشرات به ویژه زنبور عسل برای گرده افشانی هستند.
معاون رئیس جمهور، وضعیت افزایش دما را نیز یادآور شد و تصریح کرد: افزایش تولید گاز گلخانهای سبب گرم شدن 85 صدمی درجه زمین شده، در حالی که در کشور ما این افزایش دما بین یک تا 1.5 درجه است.
وی در ادامه به مشکلات دیگری نظیر برداشت بیرویه و فرسایش خاک به تبع آن و کاهش بارندگی اشاره کرد و گفت: کاهش بارندگی موجب کمبود منابع آبی شده است که میطلبد برای رفع این معضل مدیریت منابع آب به خوبی صورت پذیرد.
رئیس حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه توسعه کشور باید با ظرفیت زیستی و موازین محیط زیستی همگام باشد، اظهار کرد: در همین راستا باید یک تحول در حد انقلاب در بخش کشاورزی ایجاد شود به طوری که بهرهوری و راندمان تولید افزایش و برداشت آب کاهش یابد؛ چرا که منابع آب محدود است؛ همچنین اصلاح مرتعداری، حفاظت از تالاب ها و منابع آب زیر زمینی را خواستار شد.
ابتکار در ادامه به پروژههای آبی استان چهارمحال و بختیاری به ویژه خرسان 3 اشاره کرد و افزود: مطالعات طرح خرسان 3 در حال تکمیل و مراحل آخر ارزیابی را طی میکند.
وی به پروژه تونل گلاب 2 نیز اشاره کرد و گفت: باید نسبت به آن نگاه عادلانه داشت و توجه داشت که انتقال آب فقط برای مصرف شرب باشد که متاسفانه در گذشته این مهم مورد توجه قرار نگرفته است.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: به جد پیگیر تونل گلاب 2 هستیم و دقت لازم در این زمینه را خواهیم داشت، همچنین در خصوص منبع تامین آب گلاب 2 نیز پیگیر هستیم.
وی با تاکید بر اینکه الگوی کشت در همه جای کشور حتی چهارمحال و بختیاری باید اصلاح شود، افزود: آب، انفال و حق همه است و نه تنها در چهارمحال و بختیاری بلکه در خوزستان و اصفهان نیز باید مصارف و ارزیابی زیست محیطی جدی گرفته شود؛ همچنین امیدواریم چهارمحال و بختیاری در اصلاح الگوی کشت و دامداری پیشگام باشد چرا که به عنوان استان آبخیز کشور مطرح است.
ابتکار در پایان از اجرای طرح «پویش ملی» در تاریخ هشتم مرداد ماه با همکاری صدا و سیما و سازمان جنگلداری و مراتع برای حفاظت از جنگل ها خبر داد.
انتهای پیام/
منبع: ایسنا