۱

خبر استانی / کل اخبار

مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری درخصوص شست و شوی سبزیجات هشدار داد

آوریل 27, 2015 در 03:12 توسط

مرکز بهداشت چهارمحال وبختیاری با ارسال پیامک برای گوشیهای تلفن همراه مشترکان استان در خصوص شست وشوی سبزی و صیفی جات هشدار داد.

1sabzi_s

به گزارش سامانِ بـرتـر، در این پیام آمده: هم استانی عزیز از مصرف صیفی و سبزیجات بدون طی مراحل سالم سازی و ضدعفونی جدا خودداری نمایید.

در هفته اخیر درچهارمحال وبختیاری با شیوع یک بیماری با علایم تب، تهوع، اسهال آبکی و خونی بین شهروندان، هشدارهای متعددی از طریق رسانه ها در خصوص شست و شوی سبزیجات و میوه و ضدعفونی کردن دستها منتشر شده است.

کارشناسان بهداشت بهترین راه سالم سازی سبزی را جداسازی گل از سبزی، شستشو و قرار دادن سبزیجات به مدت پنج دقیقه در محلول مایع ظرفشویی (سه تا پنج قطره برای هر لیتر آب)، شستشوی مجدد و سپس قراردادن در محلول استاندارد سبزی شوی یا پرکلرین (به مقدار یک گرم در هر پنج لیتر) به مدت 15 دقیقه و شست وشوی مجدد عنوان کرده اند.

در صورتی که این مراحل شست و شو برای کاهو، کلم و هویچ نیز به کار رود میکروب ‘شیگلا’ که عامل ابتلاء به بیماری اسهال و استفراغ است، به طور کامل ازبین می رود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری، رعایت بهداشت فردی، آگاه سازی و جلب مشارکت مردمی را از مهمترین راهکارهای پیشگیری و کنترل این بیماری عنوان کرد و افزود: شهروندان از مصرف سبزیجات و انواع سالادها در مراکز جمعی و رستورانها خودداری کنند تا چرخه انتقال این بیماری سریعتر قطع شود .

مرتضی هاشم زاده افزود: میکروب ‘شیگلا’ عامل بروز علائم تب، تهوع، اسهال آبکی و خونی بین شهروندان برخی مناطق چهارمحال وبختیاری در هفته اخیر بوده است .

وی اظهار داشت: پس از بررسی و مطالعات فراوان علت اصلی بیماری اخیر، این میکروب تشخیص داده شد که منبع اصلی انتقال آن سبزیجات آلوده است .

هاشم زاده بر رعایت موارد بهداشتی در مصرف میوه و سبزیجات تاکید کرد و گفت: توصیه می شود تا برطرف شدن کامل عامل خطر ابتلا به این بیماری طی روزهای آتی سبزیجات کمتر مصرف شود.

وی ضمن اعلام آمادگی مراکز درمانی سطح استان برای ارائه خدمات به مراجعان مشکوک به این بیماری تصریح کرد: در صورت مشاهده علائم بیماری از خوردن آنتی بیوتیک و داروهای ضد اسهال اجتناب کرده و به پزشک مراجعه شود.

هاشم زاده با بیان اینکه، کلیه افراد مبتلا به این بیماری که در مراکز درمانی بستری شده اند با دوره درمان 24 تا 48 ساعته بهبودی یافته و ترخیص می شوند، افزود: این مدت بسته به شرایط برخی بیماران نظیر کودکان ممکن است طولانی تر شود.

به گفته وی، آمار تعداد مراجعات به مراکز درمانی روزانه رو به کاهش بوده و مردم بدون هیچ گونه نگرانی می توانند با رعایت بهداشت فردی و توصیه های پزشکی از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند .

بر اساس این گزارش، شیوع میکروب ‘شیگلا’ در چهارمحال و بختیاری طی یک هفته اخیر منجر به ابتلای بیش از 400 نفر در این استان به تب، اسهال آبکی و خونی و تهوع شد که 96 نفر از این مبتلایان در مراکز درمانی بستری شدند.

انتهای پیام/

منبع: ایـرنا

+

۱ دیدگاه

  1. سرداری

    on مارس 12, 2017 - پاسخ

    وضعیت دامداری های محلی را بررسی و رسیدگی نمائید که هزاران الودگی ( پشه ، موش ، آولدگی هوا و…. فاضلاب زندگی یک شهر یا یک محله را به کثافت می کشند

دیدگاهتان را بنویسید

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *