۰

اجتماعی و فرهنگی / کل اخبار

سمنو پزون، رسم دیرینه و ماندگار مردم سامان در آستانه نوروز

مارس 30, 2015 در 02:20 توسط

سمنو به عنوان نماد زاییدن و باروری گیاهان و سمبل برکت، فراوانی و نیرومندی که یکی از سین های سفره هفت سین نوروزی ایرانیان را از روزگار قدیم تاکنون را تشکیل می دهد به واقع خوراکی شیرینی است که از جوانه گندم و آرد تهیه می شود.

Samano Saman

به گزارش سامانِ بـرتـر، در شهرستان سامان از زمان گذشته تاکنون مراسم سمنو پزان توسط زنان با تجربه و با ایمان انجام می شود و عدم اجرایی دقیق این مراسم هنگام تهیه سمنو باعث تلخ شدن طمع سمنومی شود.

برای تهیه سمنو زنان و مردان خانواده دور هم جمع می شوند و براساس تعداد نفرات و نذری که دارند مقداری گندم را جدا و پاک می کنند سپس گندم ها را در داخل چند سینی پهن کرده و خیس می کنند، بعد از 3 روز گندم ها را جدا کرده وسبز می کنند.

بعد از پنج تا هشت روز دانه های گندم جوانه زده رادر هاونگ مسی می کوبند تا نرم شودو شیره بیندازد، سپس گندم ها رادر داخل دیگ مسی می ریزند زیرا  که اعتقاد دارند طرف مسی باعث جا افتادن سمنو و خیر و برکت می شود.

بر اساس این گزارش، مردم شهرستان سامان طبق رسوم هر سال در پایان سال، اقدام به پخت و پخش سمنو برای سفره هفت سین می کنند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *