زیبایی وصف ناپذیر خروشان زاینده رود در شهرستان سامان
مارس 22, 2015 در 14:05 توسط علی آزوغ
پر آب ترین قسمت زاینده رود در سرچشمه آن است که در چهارمحال و بختیاری جریان دارد که آب شدن برفها و وقوع بارش هاخروشان شدن این رودخانه را شدت بخشیده و منظره های زیبا ایجاد کرده است.
به گزارش سامانِ برتر، زاینده رود نام یکی از رودخانه های پر آب و مهم کشور به شمار می آید که از استان چهارمحال و بختیاری سرچشمه می گیرد و بعد از گذشتن از دره های سرسبز این استان به استان اصفهان و سپس به شهر اصفهان وارد می شود.
خروش واقعی و پر آبی این رودخانه تنها در چهارمحال و بختیاری می توان مشاهده کرد.
زیبایی وصف ناپذیر این رودخانه را می توان در شهرستان سامان چهارمحال و بختیاری مشاهده کرد. رودخانه زاینده رود در حالی که خروشان است از داخل باغات گستره بادام و گردو منطقه می گذرد. درختان تنومند گردو اطراف زاینده رود را فرا گرفته اند و سر سبزی درختان منطقه در کنار آب قابل توجه رودخانه زیبایی های خارق العاده ای ایجاد کرده است.
وجود پل های تاریخی بر روی رودخانه به زیبایی های منطقه افزوده است و زیبای این رودخانه را چندین برابر کرده است.
شهرستان سامان با مركزيت شهرسامان در 25 كيلومتری مركز استان قرار دارد و با مساحت 458 كيلومتر مربع و جمعيتی بالغ بر 35 هزار نفر شامل دو بخش، یک شهر و چهار دهستان و با ارتفاع حدود دو هزار متري از سطح دريا قرار دارد.
این شهرستان یکی از زیباترین شهرستان های کشور به شمار می رود که هر ساله میزبان مسافران و گردشگران بسیاری است.
این شهرستان با جذب بیشترین تعداد مسافر و گردشگر همیشه رتبه اول بیشترین مسافر را در استان به خود اختصاص می دهد و به عنوان نگین چهارمحال و بختیاری شهرت پیدا کرده است.
در این شهرستان پل های زیبا و تاریخی بسیاری بر روی رودخانه زاینده رود در طول تاریخ احداث شده است که زیباترین پل تاریخی این منطقه پل تاریخی زمانخان است.
پل تاریخی زمانخان در فاصله 29 کیلومتری شمال شهرکرد و هفت کیلومتری شهر سامان بر روی رودخانه زاینده رود قراردارد. پل دارای دو دهانه قوسی است که با آجر ساخته شده و پایه های آن بر روی صخره های کوه قرار گرفته اند. با احداث مجتمع توریستی در اطراف پل زمانخان و تصویب طرح جامع توریستی آن و بعلت قرار گرفتن موقعیت خاص مکانی پل در طول رودخانه زاینده رود، این پل بعنوان یکی از شاخص های فرهنگی و تاریخی استان محسوب می شود.
پل زمانخان دارای دو دهانه است، دهانه شرقی که از وسعت کمتری برخوردار است در عهد صفویه توسط زمانخان نامی از خوانین محلی ساخته شده است. دهانه غربی که دارای کتبیه آجری تاریخ دار 1322(هـ. ق) است در دوران قاجاریه احداث شده است، ولی پل بنام بانی اولیه به پل زمانخان مشهور است.
بطوری که در متون تاریخی دوران قاجاریه ذکر شده است و شواهد موجود نیز آن را تایید می کند، قبل از احداث پل، رودخانه زاینده رود از محل فعلی شالیزارها عبور می کرده است. ابتدا طاق پل را بر روی صخره های سنگی احداث و سپس زیر آن را تراشیده تا به بستر فعلی رودخانه رسیده است. طول پل از ابتدا، تا انتها 33 متر و عرض آن پنج متر و ارتفاع لبه پل تا کف رودخانه 12 متر است.
مصالح بکار رفته در احداث پل آجر با ملاط گچ و خاک است و حد فاصل دو دهانه فضای خالی وجود دارد که سقف آن را طاق آجری پوشانیده و از دو طرف دارای دریچه ای به بیرون است.
بسیاری از دوستداران زیبایی های طبیعت اعتقاد بر این دارند که زیبایی رودخانه زاینده رود تنها در شهرستان سامان چهارمحال و بختیاری قابل مشاهده است.
یکی از مسافرانی که از استان خوزستان به شهرستان سامان سفر کرده است در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرستان سامان شهرستان بسیار زیبایی است و باز شدن شکوفه های درختان بادام در کنار زیبایی رودخانه زاینده رود تصویر نابی را ایجاد کرده است که کمتر جای کشور بتوان این زیبایی ها را مشاهده کرد.
علی حسینی تاکید کرد: پل تاریخی زمانخان که بر روی زاینده رود واقع شده است یکی از زیباترین پل های قدیمی کشور است که تاکنون مشاهده کرده ایم.
وی بیان کرد: مهترین جذابیت منطقه برای من گذر آب از زیر پل تاریخی زمانخان بود که شدت حرکت آب موجب خروشان شدن رودخانه می شد و موجب ایجاد کف سفید رنگ بر روی آب رودخانه و ایجاد موج در رودخانه می شد که این صحنه زیبایی خاصی را در رودخانه ایجاد کرده است.
پل زمانخان
شهرستان سامان به واسطه داشتن رودخانه زاینده رود و پل های تاریخی و استقرار روستاهای تاریخی مهمترین شهرستان گردشگری این استان از نظر ورود مسافر و گردشگر به شمار می رودمدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری در گفتگو خبرنگار مهر بیان کرد: شهرستان سامان به واسطه داشتن رودخانه زاینده رود و پل های تاریخی و استقرار روستاهای تاریخی مهمترین شهرستان گردشگری این استان از نظر ورود مسافر و گردشگر به شمار می رود.
بهمن عسگری سوادجانی بیان کرد: هم اکنون حاشیه زیبای زاینده رود در شهرستان سامان در کنار پل های تاریخی مانند پل زمانخان و پل هوره از مهمترین مناطق گردشگری و جذاب در حوزه گردشگری در کشور به شمار می آید.
وی با اشاره به اینکه شهرستان سامان مهمترین منطقه گردشگری پر مسافر استان است، اذعان داشت: منطقه گردشگری پل زمانخان هر ساله یکی از شلوغ ترین و پر مسافرترین مناطق گردشگری استان چهارمحال و بختیاری به شمار می رود.
بهمن عسگری سوادجانی با بیان اینکه در این شهرستان پل تاریخی زمانخان با شماره ثبت 1744 در فهرست آثار ملي قرار داد، ادامه داد: این منطقه یکی از مهمترین کانونهای گردشگری در شهرستان سامان و استان چهارمحال و بختیاری به شمار می رود.
پل هوره
وی بیان کرد: شهرستان سامان یکی از نقاط استان با جاذبه های فراوان توریستی است که هر ساله اقشار مختلف از سراسر کشور بدین مکان عزیمت و به تفریح و استراحت می پردازند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری بیان کرد: با توجه به قابليت های گردشگری موجود در این منطقه که به عنوان كانون گردشگری مطرح است و با تخصیص اعتبارات عمليات ايجاد زير ساخت گردشگری، ايجاد سكوبندی و به طور كلی ساماندهی مجموعه انجام شده است.
وی تاکید کرد: وجود رودخانه زاینده رود مهمترین عامل توسعه ای در حوزه گردشگری ان منطقه به شمار می رود که از طرفی این رودخانه طبیعت زیبا را ایجاد کرده است و از طرفی موجب توسعه ورزش های آبی از جمله رفتینگ شده است.
انتهای پیام/
با تشکر از بهاره صمیمی – مهــر