هفته نامه زاگرس: نان در بی کیفیتی بوی گرانی می دهد
دسامبر 6, 2014 در 17:25 توسط علی آزوغ
هفته نامه زاگرس ایران در شماره 680 خود در مطلبی به عنوان ‘نان در بی کیفیتی بوی گرانی می دهد’ به تحلیل و بررسی افزایش قیمت نان و کیفیت پخت آن پرداخته است.
به گزارش سامان بـرتـر و به نقل از ایـرنـا، از اهداف واقعی کردن قیمت نان، افزایش کیفیت آن به منظور کاهش ضایعات و دور ریز نان، تقویت بنیان اقتصادی و ارائه خدمات یارانه ای به مردم در قبال این افزایش بوده است.
دولت برای اینکه از ظرفیت ها و قابلیت های مناطق بهره ببرد و متناسب با ویژگی های مناطق استانی نرخ نان را واقعی نماید، دست استانداران را در تعیین نرخ نان باز گذاشت.
تکیه و تاکید دولت در افزایش نرخ نان بر رضایتمندی مردم، حذف واسطه ها و جلوگیری از رفتارهای سودجویانه بوده و قرار براین شد که نرخ نان بر پایه وضعیت آن و متناسب با کیفیت تغییر کند.
در این تصمیم سازی بخشی از تولید نان از قاعده افزایش مستثنی شده بود، درصد افزایش نیز قرار بود که متاثر از همه ویژگی هایی باشد که نانوایان و مردم راضی باشند.
به نظر می آید که این سازو کار احتیاطی، اعتماد سازانه و معتدل در چهارمحال و بختیاری آنگونه که باید مورد توجه واقع نشد، نان در حالتی افزایش یافت که کیفیت آن نسبت به دوره قبل از افزایش، تغییر چندانی نداشت و گاه با کیفیتی نازل تر عرضه می گردد.
درست است که قیمت حامل های انرژی و دستمزد کارگران به سایر عوامل دخیل در تولید نان تا پیش از این متناسب با تولید و عرضه نان نبود و نانوایان از این بابت گلایه مند بودند و درست است که دولت در گفته های نخستین، تخصیص یارانه اندک نان را برای توانمندسازی قشر کم درآمد لحاظ کرده بود اما همه اینها در شرایطی قابلیت اجرای احسن می یابد که مسئولان مربوطه در فرآیند اعتدالی کارکردهای خویش به عاقبت کار بنگرند.
‘موش های هوشمند با مغز انسانی تولید شدند’ از دیگر مطالب این شماره هفته نامه زاگرس ایران است.
انتهای پیام/