جلسه جشنواره روستا گردی یاسه چای برگزار شد
سپتامبر 15, 2014 در 15:38 توسط علی آزوغ
جلسه هماهنگی جشنواره روستاگردی یاسه چای (یاسه چاه) در محل فرمانداری شهرستان سامان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سامان بــرتــر، جلسه نشست و هماهنگی جشنواره روستاگردی یاسه چای (یاسه چاه) صبح امروز در محل فرمانداری شهرستان سامان با حضور مسئولین شهرستانی، استانی و دهیاران بخش زاینده رود برگزار شد.
سعید صالحی فرماندار شهرستان سامان در این نشست با بیان اینکه در سنوات گذشته این جشنواره در سطح شهرستان وجود نداشت و سال گذشته برای اولین بار برگزار شد بیان کرد: در راستای تقویت کردن و ملی کردن این جشنواره باید برنامه ریزی ها به صورتی باشد که در سال های آتی با رونق بهتری اجرا شود.
وی برگزاری این جشنواره را در جهت ایجاد فرهنگ سازی و بالابردن کمیت و کیفی شهرستان سامان عنوان کرد و تصریح کرد: جشنواره ها باید با معنای واقعی و با همکاری بخش خصوصی انجام شود تا در جهت پایداری این مهم و در راستای ملی شدن این جشنواره ها همواره حرکت مضاعف داشت تا حتی المقدور بتوانیم یکی از این جشنواره ها را به صورت ملی در سطح کشور برگزار کنیم.
صالحی به حضور 300 فرهنگی از سراسر کشور به روستای یاسه چای اشاره کرد و اذعان داشت: در روز برگزاری این جشنواره 300 نفر از معلمین سراسر کشور در روز جشنواره روستاگردی یاسه چای (یاسه چاه) حضور خواهند داشت.
در ادامه این جلسه حیدر صادقی معاون میراث فرهنگی و گردشگری استان به تشریح و نحوه برگزاری این جشنواره اشاره کرد و افزود: پخت آش های محلی، ایجاد پایگاه هایی در جهت اطلاع رسانی و آگاهی گردشگران استان، برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی در خانه های روستایی جهت رونق بخشیدن به برگزاری این جشنواره، برگزاری موسیقی های محلی، توصیف زندگی چادر نشینی عشایر منطقه و سایر برنامه های پیش بینی شده در این جشنواره را عنوان کرد.
صادقی ضمن تاکید بر حفظ محیط زیست در کنار بستر رودخانه زاینده رود گفت: وجود قابلیت هایی اعم از گردشگری و اقتصادی که یکی از مهمترین ویژگی های رودخانه زاینده رود می باشد را به گردشگران اطلاع رسانی کنند و با انجام سایر کارهای فرهنگی در این زمینه و با رونق بخشیدن زیرساخت ها در این زمینه، منطقه توریستی این روستا را به همگان منعکس کنیم.
شایان ذکر است روستاي ياسه چای (یاسه چاه / یاسی چای) در حاشيه زاينده رود و در محدوده كوهستانی شمال شهرستان شهركرد قرار دارد. اين روستا در فاصله 38 كيلومتری شهر سامان، 60 کیلومتری شهرستان نجف آباد و 50 کيلومتری شهرستان شهرکرد مرکز استان چهار محال و بختياری واقع شده است.
اهالی روستای یاسه چای، در گذشته براي امنيت روستا کوچه هاي اين روستا را سرپوشيده و به صورت دالان هايي ساخته اند كه اين دالان هاي خشت و گلي با گذشت حدود يک قرن همچنان پا برجا و ديدنی است.
دالانهاي قديمی و بافت معماری خاص ، روستاي ياسه چاي را به يک روستاي هدف گردشگري تبديل كرده است. خانههاي اين روستا در دامنه كوه در كنار هم و به طور پلكانی ساخته شدهاست. سالانه هزاران گردشگر به اين روستا سفر ميكنند.
یاسهچاه به معنایی جایی است که پهنای رودخانه زیاد میشود. اصل واژه، کلمهای مرکب ترکی است. یاسو یعنی پهن و چای یعنی رودخانه. یعنی محل رودخانهای با عرض زیاد یا پهن. زبان محاوره اهالی (همچون دیگر زیر مجموعه های شهرستان سامان) ترکی قشقایی است.
این جشنواره قرار است روز چهارشنبه 26 شهریور ماه جاری ساعت 10:00 صبح با حضور مسئولین استانی و شهرستانی برگزار شود.